torsdag 31 maj 2012

Sista passen innan maran och celebert besök.

Jag körde ett gött pass på Valhalla innan frukost idag. Tekniken känns jäkligt bra nu, men dessvärre har jag inte fart i min simning längre. Illa. Jag ska kolla med Oscar nästa vecka vad jag gör för fel.

Efter simningen så började min kolhydratladdning. Riktigt gött med en massa köttfärssås och spaghetti.

Sen var det dags för sista löpningen. Jag körde ett kort pass på Vallhamra för att hitta mitt marathontempo. 6:10 per km är målet och när jag sprang i det tempot så gick det så långsamt att jag nästan blev uttråkad. Perfekt.

På kvällen kom Oscar hem till mig för att gå igenom mitt träningsupplägg. Det blir en massa jobb, men också en massa resultat. Det ska bli grymt kul att köra igång i alla fall. Jäklar vad det ska tränas!!
Jag kommer även att få ett nytt tempostyre vilket förhoppningsvis kommer att göra mig vindsnabb.
Spännande.

Oscar in action

onsdag 30 maj 2012

Naprapat, djävulskt liniment och däckbyte.

Jag var hos naprapat-Richard idag igen. Ryggen är otroligt mycket bättre vilket till stor del är hans förtjänst. Den förra behandlingen och råden om stretching och ryggrullen har gjort underverk. Gött.
Idag blev jag ordinerad rumpstretch och ett djävulskt liniment. 
Jag testade att stryka på lite liniment på ryggen innan min powerwalk idag och först kändes det ingenting så jag smetade på lite extra, men efter en kvart ungefär så började det bli lite varmt och efter 16min så kändes det som att någon hade hällt lava på ryggen. Jäklar vilket tryck det var i den. Det blev nästan för mycket, men fartvinden kanske kyler ner mig på lördag.... ;-) 





Jag passade på att byta däck på min mountainbike idag. Cykeln har stått i något år nu så de gamla hade spruckit. Herregud vad stela de nya däcken var att få på. Det var kevlar i de nya och antingen har jag blivit klen i underarmarna eller så var de sjukt svåra att få på. Det tog ungefär en kvart att få på det nya däcket och svetten lackade. Jag lär ha träningsvärk i underarmarna imorgon... 
Jag valde däck med en massa dubb då jag antagligen mest kommer att cykla i stan med den och när jag testade den efteråt så var det ett bra rull med ganska lite friktion. Det blev inte det vanliga brummandet som man ofta hör på en mtb annars. 




Uppgraderad Cannondale Killer V500. Visst är den snygg även om den har över 10 år på nacken?



 Mina veka triathlonhänder...





måndag 28 maj 2012

Tillbaka på Valhalla.

Idag gjorde jag comeback på Valhalla. Jag har provat att köra lite på Åby, men det är helt enkelt för långt för att jag ska bege mig dit efter jobbet på morgonen. Om jag ska ha kontinuitet och mängd i min simning så måste jag till ett badhus efter jobbet, annars hinner jag helt enkelt inte.

Dagens pass bestod av teknik med några fartintervaller. Jag höll mig till 25:an idag vilket var lite ovant. Det kändes aldrig riktigt som att jag kom in i simningen innan det var dags att vända och jag fick inget riktigt flyt. Långsamt gick det dessutom... Jag laborerade en hel del med bentagen och fick till det hyfsat på slutet. Dock utan den höga farten som jag skulle vilja ha.

Summering vecka 21

Jäklar vilken bra vecka det blev. Högmotiverad efter att ha påbörjat kost och aktivitetsregistreringen så köttade jag helt enkelt på rejält. GÖTT!

Total träningstid: 11h 30min
Antal pass: 9st
Simmad distans: 4km
Löpt distans: 23,9km
Cyklad distans: 87,75km

När jag räknade ut summeringarna så tänkte jag på att nästa höst ska jag springa nästan dubbelt så långt, simma lika långt och cykla nästan 10mil längre på en dag än vad jag gjort på hela den här veckan... Ha ha. Helt sjukt! Fy fan vad jag får träna. Spännande.

Bra med veckan är att jag känner glädje i cyklingen, jag klarade simma 2km i sträck, jag är klar med kost/aktivitetsregistreringen och jag har börjar få bra mängd i träningen igen. Kroppen svarar bra. Jag har tappat några kilo och jag känner mig fruktansvärt motiverad.

Nästkommande vecka kommer jag äntligen få min våtdräkt, jag kommer besöka naprapatRichard och jag kommer springa Stockholm Maraton på (förhoppningsvis) under 4:30.
Nu är det bara att köra!!!

söndag 27 maj 2012

PetraIntervaller

Idag testade jag grymma snabbPetras pass som hon skrev om i maratonbloggen igår.
Jag stack upp till Vallhamra IP och körde av passet på bana i den stekheta solen. Lite får man plågas.

Jag gillade passet och jag gillar att springa på bana. Man känner sig snabb och lite proffsig på något vis. Nice.

Upplägget var 1km uppvärmning, 3km i marafart, 1km slöjogg, 3km i halvmarafart och 1km nerjogg.

Jag hade problem med att hitta tempot på den första 3km intervallen då det gick jäkligt lätt. Jag siktar på att hålla 6:10/km på lördag, men första km idag gick på 5:34, andra 5:54 och tredje 6:00. Dock kändes det otroligt lätt och jag kom inte ens in i andra andningen. Gött.

Andra intervallblocket tänkte jag hålla 5:20/km trots att det är ganska mycket snabbare än min halvmarafart. Jag ville pressa lite och känna lite fart och dessutom så kände jag mig så sjukt pigg i benen.
Första km 5:24, andra 5:15 och tredje 5:05. Det kändes jäkligt bra nu också och sista kilometern gick lätt trots fartökningen. Jag hade lätt klarat några kilometer till i den farten även om andningen var lite ansträngd på slutet.

Jag måste säga att jag gillade passet skarpt. Nu efteråt så känner jag mig sjukt snabb och stark. Kroppen känns helt återhämtad och jag är vansinnigt laddad inför lördagen. Det enda negativa är möjligtvis att jag känner mig så stark att jag funderat lite på att hålla 6min/km på lördag istället för 6:10, men jag får disciplinera mig och åtminstone springa halva loppet innan jag börjar laborera med fart.

Tack Petra för bra inspiration som alltid. 


Snabbskor på.


Tröja av.

lördag 26 maj 2012

Välbehövlig vila.

Äntligen vilodag. Fan vad gött. Benen var definitivt slitna och det var gött att bara slappa och fixa matlådor innan jobbet utan direkt stress.
Jag köpte ett lås till min cykel igår så jag tog den till jobbet idag. Skönt med lite trampande även om det bara är några kilometer. Men många bäckar små...
Hoppas ingen snor hojen nu bara.

fredag 25 maj 2012

Frulle med Oscar, distanscykling och punktering

Jag började dagen på ICA Focus med en god frulle tillsammans med Oscar. Jag lämnade över min kost och aktivitetsregistrering och vi pratade lite om kost och träningsupplägg. Han har mycket vettiga idéer och tankar inför mitt upplägg och så länge jag gör som han säger så tror jag definitivt jag kommer att klara 5:30 på Tjörn.
Den 3:e Juni kommer jag påbörja kostprogrammet och sen ska förhoppningsvis vikten långsamt slingra sig nedåt. Jag vägde 120,5 idag vilket är ett steg i rätt riktning.

På eftermiddagen stack jag ut på en lätt distanspass med cykeln. Det gick väldigt lätt trots lite stumma ben och tropisk hetta och när det inte blåste och det var plant så var det inga problem att ligga ganska avslappnat i farter runt 35km/h. En go känsla.
Jag körde min vanliga runda upp mot Lerum men fortsatte förbi och över mot Landvetter. Helvete vilka backar det finns där uppe. Ingen lek, men ska man bli bra får man kämpa.
 Puckeln efter 20km är inte att leka med. Ettans växel med mjölksyra till örsnibbarna. Fy fan.
Men trots alla backar så hade jag en snittfart på 27,6km/h när jag kom ner till Göteborg igen.
Lite öm i röven, men benen kändes ok.
Då plötsligt var min första punktering ett faktum. Jag har aldrig fått punktering förut trots att jag cyklat en hel del, men någon gång ska vara den första... Bättre att det händer nu än på någon tävling och bra att träna lite på däckbyte. Ett jäkla krångel var det att få av slangen i alla fall.
Totalt tycker jag det blev ett hyfsat pass i alla fall. Jag behöver dock öka distansen markant, men det är på rätt väg. Det känns skönt att jag kan hålla hyfsad fart trots backar och med en förhållandevis låg ansträngningsgrad.
53km på 1:55 blev det och de första 5km var i stan så om jag hade startat klockan när jag var utanför alla rödljusen så hade jag nog klarat 30km/h i snitt. Bra!

torsdag 24 maj 2012

Distansjogg

Det blev en långsam och skön långjogg i sommarvärmen. Jag stack ut vid 17:30 och det var lite på gränsen till för varmt, men det är lika bra att vänja kroppen.
Jag tog det väldigt lugnt då benen fortfarande känns mosiga, men det var gött att komma ut en sväng i alla fall.
16km blev det vilket jag är nöjd med. Det blev lite krångel med kosten igen så jag hade dessvärre inte så mycket energi, men jag pannbenade mig igenom slutet.

Jag provade dessutom nya klubblinnet vilket var sjukt bra. Jag är otroligt nöjd med Newlinekläderna som klubben har.

Framsteg

Idag satte jag ett nytt längdrekord igen. Åh va gött! Jag klarade 2000m i sträck idag vilket var en dubblering av det gamla rekordet. Det går fortfarande inte så snabbt, men jag känner mig trygg i vattnet och jag kan simma avslappnat under en ganska lång tid nu.

Jag gick tillbaka i träningsdagboken idag och upptäckte att jag passerade 100h simträning efter dagens pass. Det sägs att det krävs 10000h för att bli expert så jag har en bit kvar, men jag tycker mig redan ha kommit en bra bit på väg.
Den 5:e oktober körde jag Första passet med Oscar och då såg det ut såhär:
Att ingen kastade i en livboj är ett mirakel. Herregud som det ser ut, men kul att se framstegen genom att titta på denna gamla film.
96st simpass har det blivit sen dess och för en månad sen såg det ut såhär:
Det finns fortfarande en hel del att jobba på, men det är tack och lov en väldigt stor skillnad ifrån hur det började.
Ett stort tack till Oscar som tålmodigt och pedagogiskt har hjälpt mig med simningen. Tack också till tränarna i Triathlon Väst som har varit en stor hjälp och för de grymma lagkamraterna som inspirerar och stöttar.

Nu är det dags för fas 2 i min förvandling "från fet till triathlet" och träningen skruvas upp några hack samtidigt som det ska bli ordning med min kost.
Mina 6 dagars kostregistrering tar slut idag så nu ska resultatet analyseras så jag kan gå ner i vikt och effektivisera min träning. Återigen hjälper Oscar mig men nu genom Kostvetarna.
Det ska bli väldigt spännande att se vilka resultat det kommer att bli och jag är grymt taggad inför att klara Tjörn HalvIronman på under 5:30.
Det kommer att bli jäkligt tufft, men om det hade varit enkelt så hade alla gjort det.
GO GO GO!!!!

onsdag 23 maj 2012

Inställt långpass, slöjogg och TRX

Planen var att köra ett långpass löpning nu på eftermiddagen, men benen var fullständigt mosade så jag valde att ställa in och köra ett återhämtningspass istället.
Jag gick fram till stora Torp och joggade sedan upp till Delsjön. Doppade fötterna i vattnet vid kanotklubben och sedan joggade jag vidare till Solvikingarnas styrkestation där jag körde lite TRX innan jag joggade hem.
Totalt blev det 8,5km slöjogg och lite styrkeövningar. Helt ok.
Vansinnigt varmt var det, men jäkligt skönt.

Bäst med dagen var dock att jag fick ett jäkligt roligt besked av en kompis som ska ge sig på en rejäl utmaning nästa helg. Det ska bli spännande att följa hennes framgångar.

TPF och lyxfrulle

Det blev ett gött pass med TPF i morse.
Dock kände jag mig lite slö, och benen var lite mosiga så jag var inte direkt i toppform. Kanske inte så konstigt med tanke på de senaste dagarnas träning. 
Arvid höll i passet och det var ganska statiskt. Vi sprang till ett fält och körde en massa övningar där. Perfekt för mig.

Jag var fruktansvärt hungrig när jag kom hem så det blev en fantastiskt god lyxmacka till frukost. GÖTT!!!

Mitt första spinningpass.

Jag fick ett tips av starkAnnika att skriva lite om mitt spinningpass igår.

Tanken med passet var att köra tunga effektiva intervaller. En av fördelarna med att vara instruktör är ju att man får köra exakt som man själv vill vilket är gött. Jag gillar att köra riktigt tungt och jag gillar intervaller så därför kändes det naturligt att lägga upp passet så. Jag ville dessutom försöka få passet att likna "riktig" cykling utan en mass jumps, position 3 och annat som man inte kör på en landsvägscykel.

Det blev 2st intervallblock på 13min och lite kortare mjölksyraintervaller på slutet.
Första blocket gick i högt tempo (110bpm) och det andra gick långsamt (65-70bpm).
Blocken bestod av en intervalltrappa med 4+3+2+1+1min med 30 sekunder vila. Vid varje ny intervall så ökade man motståndet.
Andra blocket var likadant, men eftersom det gick så långsamt så fick deltagarna välja om de ville stå eller sitta. Själv föredrar jag att sitta eftersom man inte står speciellt mycket när man cyklar landsväg.

Som avslutning så ville jag generera lite mjölksyra så det blev 2 små block med högintensivt köttande.
20 sekunder i maxfart och 10 sekunder vila i 4 minuter. På vilan skruvade man av ett halvt varv i motstånd. Takten var ca: 70bpm och planen var att hålla takten under vilan och under intervallerna köra snabbare än takten.
Sista intervallen hade samma upplägg med 20/10, men istället för att skruva av motstånd så var det ståvila med bibehållet motstånd. Här körde jag bara 2,5 minut och sedan avslutade jag med 1min i maxfart. MJÖLKSYRA!!!!!

Jag hoppas att deltagarna blev nöjda med mitt upplägg. Själv tyckte jag att det blev ett bra intervallpass i alla fall och benen var rejält mosiga efteråt.


tisdag 22 maj 2012

Sim och spin

Jag började dagen med ett gött simpass på Valhalla. Första kvalitetspasset på länge vilket var skönt. Dock fick jag problem med min högra armbåge på slutet vilket jag aldrig varit med om innan.
Jag tyckte mig ha hyfsat flyt, men det gick lite långsamt. På slutet fick jag till benen lite och kände kraften. Nice.

Det blev en Gainomax i solen efter träningen. Fantastiskt!


På kvällen var det äntligen dags för mitt första spinningpass som instruktör. 75min tunga intervaller stod på schemat och 7st tappra deltagare trotsade solen och gick in i en svettig spinninglokal och körde. Kul och ganska lagom för första passet.
Jag gillar att köra hårt och det dröjde inte länge innan både jag och deltagarna svettades ordentligt.
Men jag tyckte passet gick bra i alla fall. Jag blev ordentligt trött och jag jagade på deltagarna allt jag kunde.
Det blev någon miss med en halvminut ibland, men jag tror inte det märktes.
Jag ser framemot nästa pass.


måndag 21 maj 2012

Soppatorsk!

Ja ibland är man dum och ibland jättedum.... Efter 5st 12h nattpass och 4h sömn med 50g ost och ett glas mjölk i magen så sticker jag ut på ett brickpass cykel/löp. :p
Jag slöcyklade ut till Utby och tänkte köra 15km österut och sedan vända för att försöka cykla 30km på en timme.
Det var aggressiv motvind österut och helt sjuka backar så ganska snabbt låg jag efter i tid, men jag hoppades kunna kötta ikapp på tillbakavägen. När jag hade cyklat 10km så kom jag dock in i Lerum och kände att det inte var någon mening att köra 5km in i ett samhälle då jag hade tappat en massa tid där så jag gjorde om passet till 20km på 40min och istället bibehålla farten hela vägen hem.
Medvinden hem gjorde susen och de sista 3km gick sjukt fort. Cykeln bara flög fram och jag hade 3st km med tider under 1:30. Långa perioder var jag över 40km/h och det var jäkligt kul att cykla. Tyvärr missade jag tiden med 40 sekunder, men jag tyckte det var helt ok ändå. Cyklingen hem var väldigt avslappnad, men det gick rätt bra ändå. 28,5km på 58min är jag nöjd med i alla fall.
Väl hemma så parkerade jag hojen, bytte skor och stack iväg igen. Efter ca:10min så märkte jag att energin var helt slut och jag kunde helt enkelt inte springa mer. 2,5km höll det ungefär sen fick jag börja gå/jogga och i ärlighetens namn så blev det mest gång på slutet. Inte så kul, men en nyttig läxa lärde jag mig.
Ja ja...

Summering vecka 20

Det blev inte så mycket träning den här veckan heller. Dels var det sviterna efter Göteborgsvarvet och utbildningen i IW och dels var det lite förkylning som ställde till det.

Total träningstid: 5h 22min
Antal pass: 6st
1st sim, 2st spin, 2st löp, 1st styrka

Ja, det är ju för dåligt med bara ett simpass och ingen utecykling och det måste jag bättra på. Bra är att ryggen har blivit mycket bättre och bra och intressant att jag har påbörjat min kostregistrering. Gött!

söndag 20 maj 2012

Testpass

Idag körde jag igenom mitt spinningpass inför onsdagen. Johan var snäll och hängde med vilket var helt perfekt då han aldrig varit på spinning förut.
Trött blev han i alla fall och jag tyckte att passet var helt ok. Det blir byte av några låtar och jag får lägga in en extralåt då passet blev några minuter för kort.


Core och kostregistrering.

Det blev en lite stressig dag idag med både besök på Clas Olsson för att köpa en ny våg samt ett snabbt corepass på gymmet. Självklart är det så att jag behöver stärka upp bålen för att klara av min träning och för att förebygga framtida ryggproblem så det är bara att köra.

Jag började min registrering hos kostvetarna igår och det ska bli grymt intressant att se vad domen blir. Lite pilligt är det, men väl värt det. Jag vägde in på 123,8 i morse och det måste ner åtminstone 10kg till Tjörn om jag ska ha en chans på 5:30.

Så här ser nya vågen ut
ett jäkla kap för 289kr. En stor rostfri skål ingick dessutom. Perfekt när man ska väga lösgodis, chips och kakor. Eller....... :p

Här har ni en lista på vad jag glufsade i mig under lördagens dygn.

lördag 19 maj 2012

Stora Torprundan

Jag tog en skön distansjogg innan frukost idag. Det blev min vanliga Stora Torprunda i skönt solsken och beskedlig takt. Jag tycker det är gött att bara ta en mysjogg ibland utan att behöva bry sig speciellt mycket om tider eller tempo utan man kan bara köra på.
Jag försökte springa med ett lätt steg utan några känningar i kroppen och det gick hyfsat. efter 9km så började jag stelna till lite i ryggen och det blev lite spänt, men jag körde på ändå.

Imorgon ska jag påbörja min kostanalys vilket ska bli intressant.

torsdag 17 maj 2012

Inställt cykelpass och matlådor.

Planen var att sticka ut på ett cykelpass idag, men jag kände att jag inte hann så det fick bli att göra matlådor istället.
Jag ligger definitivt efter med cyklingen och jag måste verkligen ta tag i det, men jag känner inte att jag hinner när jag jobbar. Det blir tight när man kör 12h långa arbetspass och jag känner att ett cykelpass tar ungefär 2h så jag får lägga in dem när jag är ledig helt enkelt.
Nu är maten klar för hela helgen i alla fall och på lördag kommer jag börja analysera min mat med Kostvetarna. Ska bli intressant.

Insomnia, spintest och löpintervaller.

Inatt funkade inte sömnen alls så tyvärr fick jag ställa in TPF som jag hade tänkt gå på i morse. Jag somnade inte förrän 03 och jag valde att sova istället.

Efter frukost så åkte jag ner till gymmet för att testa lite musik. Kul och jobbigt. Det ska bli grymt kul att se vad deltagarna tycker om min musiksmak och mitt pass, men det ska nog gå bra. Nu vet jag hur jag ska lägga upp passet med BPM så nu borde det gå ganska lätt. Hoppas jag i alla fall.....

Efter cyklingen åkte jag upp till ett mycket regnigt Skatås för att ta mig an milen. Benen trummade på av sig själv och det bar iväg i en jäkla fart i knappt 4km då osynliga mannen körde in en kniv i mitt vänstra skulderblad. Skumt. Den smärtan skiljer sig ifrån den jag haft tidigare. Den var mer som på premiärvarvet än vad jag upplevde förra veckan. Jag måste rulla mer och köra mer bålträning!
Som straff för min veka rygg så bestämde jag mig för att köra intervaller. Ibland funkar det utan att göra ont och idag var en sån dag. 10x90 sekunder med 30 sekunders gåvila var min överambitiösa plan och det kostade definitivt på i slutet. Givetvis höll jag ett helt vansinnigt tempo i början och givetvis så kom alla uppförsbackar under löpintervallerna.
Fantastiskt jobbigt var det såklart, men en go känsla av utmattning efteråt.

tisdag 15 maj 2012

Frisksim

Jag kände mig pigg när jag vaknade idag och var väldigt träningssugen. Dock tänkte jag ta det säkra före det osäkra och mjukstarta med en skön distansstim.
Jag åkte ner till Åby och körde lite teknik, en tusing, lite avbad och bensparksträning. Det var lugnt och skönt i badet så jag fick en egen bana. Skönt.
Simningen kändes avslappnad men jag hade önskat att det gått lite snabbare. 23min på 1k är för långsamt även om jag tog det lite lugnt... Måste komma igång bättre med simningen.

Förkylning och Oscarsallad

Vaknade med snuva idag som mynnade ut i en rejäl förkylning. Kan tänka mig att immunförsvaret fick sig en törn i helgen...
Så det blev en mycket lugn dag i soffan tillsammans med Oscars hemska förkylningssallad gjord på morötter och vitlök samt en massa vatten och några skedar honung.
Förhoppningsvis mår jag bra nog för lite lågintensiv träning imorgon.

måndag 14 maj 2012

Summering vecka 20

Det blev en förhållandevis lugn vecka på grund av trasig rygg och pollenhosta och annan skit.
Veckan avslutades dock jävligt hårt med både göteborgsvarv och utbildning i indoor walking.

Totalt träningstid: 7h 52min
Antal pass: 7st


Veckan blev ändå lyckad tycker jag. Göteborgsvarvet gick bra och ryggen är tack vare Rickard mycket bättre. Trist såklart med förkylningen nu, men det är sånt som händer. Kroppen är såklart sliten så lite vila skadar nog inte. Känns det lite bättre imorgon så ska jag sticka ner till badhuset och simma och basta lite.

söndag 13 maj 2012

Utbildning med Life

Lite otur med planeringen, men idag var det dags för utbildning i Indoor Walking.
Benen var som telefonstolpar och det var inte enbart med glädje som jag hoppade på vespan och åkte till gymmet 09:00 i morse.
Ungefär häften av deltagarna var erfarna instruktörer och det var 18 tjejer och 3 killar så indiantjuten duggade tätt i lokalen.
Vi körde 3st fyspass varvat med teori och utbildaren Olle började med att kötta loss ett "lugnt" 45min pass så jag höll på att kräkas. Fruktansvärt tungt.
När vi var klara med första passet så fick vi reda på att vi skulle ha ett teoriblock och sedan gå på det tunga intervallpasset. Inte ok.
Efter andra passet så var det äntligen dags för en liten längre paus där man kunde gå ut i solen och slappa lite vilket var välbehövligt.
Tredje fyspasset höll vi i själva där vi fick köra en låt per deltagare. Det innebar att man fick vila lite mellan varje låt, men det innebar också att alla ville visa hur hårda de var genom att köra i ett helt sinnessjukt tempo.

Det var med mycket stumma ben som jag åkte ifrån gymmet med mitt snygga diplom efter 2,5h tung indoor walking... Nu blir det vila.

Jag bjuder på en före och efterbild...


Race report Göteborgsvarvet.

Uppladdningen var knappast den bästa med ryggont och pollenhosta, men jag bestämde mig för att starta i alla fall.
Jag laddade upp med omelett och bacon och tre timmar före start så blev det lite spenatpasta. Tänkte att jag skulle få lite Karl-Alfredstyrka...
Som vanligt körde vi uppladdning hemma hos Jens vilket är helt perfekt. Lite knäckande att se eliten springa i mål medan jag bytte om, men kul att se deras löpning. Medan jag tog på mig mina strumpor så avverkade de sträckan mellan Eriksberg och Avenyn. Sjukt.

Här har vi bilden före start.
Jag valde i sista stund att springa i min TPF tröja då jag var lite osäker på formen och det skulle vara sjukt pinsamt att gå längst med Avenyn med TPF loggan, men det kändes bra innan start så det fick bli snyggtröja.

Start!
Jag tog det lugnt i början och lyssnade allt vad jag kunde på kroppen, men allt kändes bra och pulsen kändes normal så jag bara rullade på. Ryggen var lite stel, men det gjorde aldrig ont som tur var.
När jag kom upp till toppen av säldammsbacken så släppte jag på farten och drog iväg.
Allt rullade på i bra takt sen. Dessvärre var jag tvungen att stanna till i en Bajamaja efter Älvsborgsbron vilket var jäkligt trist, men sen funkade allt som det skulle. Jag ökade farten i varje nerförsbacke och jag ökade farten 200m innan varje vätskekontroll vilket också kändes bra.
När jag kom upp till Götaplatsen så kände jag mig i princip 100% så jag skruvade upp farten lite på slutet och kom in på 2:06:40.
Med tanke på förutsättningarna för mig så är jag väldigt nöjd med den tiden. Inget pers, men jag kapade över 20m från förra året vilket är sjukt bra.


Efter loppet åkte vi ner till Star bowling för lite välförtjänt bira och burgare.
Det var nog den största burgare jag någonsin ätit. God var den dessutom. Nice.

Och så här ser det numera ut i medaljhyllan. 2014 blir det 10:de varvet.

lördag 12 maj 2012

Race ready... typ.

Det blev en skön slappardag igår. Rullade lite på min rulle och sen åkte jag ner till Jens för ett lunchföredrag om vätskans betydelse för träningen.
Det visade sig dock att föredraget var sponsrat och egentligen var en produktinformation vilket jag tyckte var jävligt dåligt.
Kul var det dock när den amerikanska forskaren rekommenderade en balanserad kost istället för den sponsrade produkten.

 Efteråt gled vi runt lite på mässan, hämtade nummerlappen innan det var dags att möta upp superVickan för att få lite skön träningsmusik.

På kvällen blev det pastauppladdning, film och några vändor på rullen.

torsdag 10 maj 2012

Möte med Oscar och testspinning

Idag hade jag ett frukostmöte med Oscar angående min stagnation gällande resultat och vikt.
Slutsatsen är såklart att jag behöver hjälp med kost och träningsupplägg såklart vilket jag kommer att få genom Kostvetarna och Oscar. Det kommer såklart att bli ett jäkla jobb, men det ska bli kul att kötta på och se hur långt jag kan komma.
Målet kommer att bli att väga -110 till Tjörn och att klara Tjörn på sub 5:30. Det kommer bli jäkligt tufft, men jag ska satsa i 3 månader och ge järnet!
KÖTTA!!!!

Jag åkte ner till gymmet och testade lite spinninglåtar mellan tvättarna idag. Det var kul att sitta i förarsätet, men lite svårt med musiken var det allt. Mycket av den musiken jag hade med mig var lite för snabb. Bara att leta vidare.

onsdag 9 maj 2012

Katastrofjogg, misshandel och tortyrredskap.

Jag började dagen idag med att åka upp till Skatås och springa åttan i ösregnet tillsammans med Jessica.
Kul med sällskap, men tyvärr pajade ryggen igen. Tanken var att köra en kilometer i tävlingsfart efter 5 lugna km, men efter 400m fick jag återgå till lugna farten och sen gjorde det ont resten av rundan.

Efter löpningen åkte jag ner till naprapaten. Jag blev rekommenderad av Oscar och det märktes direkt att han visste vad han pratade om. Det blev en väldigt omild behandling i alla fall, men det kändes helt ok efteråt. Jag blev hänvisad till att köpa en skumrulle som jag ska rulla på minst 4ggr per dag och den är helt fruktansvärd. Jäklar vad ont rullandet gör, men det märks direkt att den gör nytta. Det knakar i ryggen hela tiden och det känns som att ryggen blir rakare hela tiden.

tisdag 8 maj 2012

Lilla asfaltsrundan

Efter gårdagens vilodag så var jag grymt sugen på en jogg idag innan jobbet.
Det blev en sväng runt min lilla asfaltsrunda vilket kändes lagom. 6,85km lite uppför i början och lite uppför på slutet. Skönt och lättlöpt.
Ryggen kändes hyfsad, men det var lite molande smärta ibland. Jag springer verkligen och tänker på att det kanske hugger till när som helst så det blir ingen direkt avslappnad löpning.
Första 3km körde jag lugnt i 5:50 fart och sen ökade jag farten resten av passet. Det kändes behagligt att springa i 5:30 fart så jag hoppas kunna springa i 5:40-5:45 på lördag. Bara kroppen är hel så.
Imorgon blir det naprapat!
Gött!

måndag 7 maj 2012

Summering vecka 17

Trots min krånglande rygg så blev det en bra vecka. Jag var lite sliten efter förra veckans hemvärnsövning, men kroppen kändes hyfsat stark ändå.

Total träningstid: 8h 25min
Antal pass: 8st
3st simpass, 2st löppass, 3st cykelpass.

Bäst med veckan var definitivt lördagen. En riktig köttardag. 35km cykel, en triathlonsprint och 35km cykel.
Ryggen är ju fortfarande lite strulig, men förhoppningsvis ska naprapaten på onsdag fixa den.
Dock känns konditionen och styrkan bra och om bara kroppen får vara hel så borde det gå bra på lördag.
Hoppas det blir lite skönt regn på lördag morgon så alla äckliga pollen ramlar av också.

Söndagssim

Det blev ett gött söndagspass med TriVäst och Anders Holme.
Gött att vara tillbaka och köra ett hårt simpass. Jag tyckte det gick hyfsat bra dessutom. Det är kul att se hur jag utvecklats under min tid med TriVäst. Första gången jag var med så var jag solklart den långsammaste simmaren, men det är jag inte längre vilket känns kul.
Vi körde ett tungt långpass med en riktigt elak huvudserie på 2x400m, 2x300m, 2x200m med 15 sekunders vila mellan serierna. Gött.
Jag fick beröm av Anders för mitt fokus med simningen. Kul.

lördag 5 maj 2012

Race report. Triathlon Västs träningstävling

Då var det äntligen dags för min premiärtävling.
Vi skulle träffas vid Korsvägen 06:30 och när jag kom dit 06:32 så hade gruppen redan stuckit såklart. Men jag körde på ändå och lyckades komma ikapp dem nere vid Hedins Bil.
Vid Mölndals bro så mötte vi upp några till och sen var det bara att köra på ner mot Fjärås.
Det var lite ovant att köra i klunga, men när man väl fick till det så var det riktigt kul.

Simningen kändes lite konstig i början, men det släppte efter ett tag. Jag hade lite problem med andningen, men efter insimmet så funkade det igen.
Simningen gick jäkligt bra. Man tjänar ju en hel del tid på en kort bana, men jag kände ändå att jag hade bra tryck i tagen.
Självklart gick jag ut alldeles för hårt, men jag lyckade hålla runt 2min per hundring hela loppet. Jäkligt gött.

Efter simningen så bytte vi om och rullade ner till växlingsområdet. Det blev jaktstart där de långsammaste startade först. Jag lyckades få en tredjeplats på startlinjen vilket kanske var lite snålt.
För att få växlingen så realistisk som möjligt så startade vi barfota och sprang fram till cyklarna för att ta på hjälm, skor, glasögon etc.
Jag har aldrig tränat på växlingarna så jag tog på mig allt vid cykeln och sprang fram med cykelskorna på mig.
Vi cyklade en 10km vändbana 2 varv. Cyklingen kändes hyfsad i början, men innan växlingsområdet så var det väldigt mycket uppför där motvinden var jäkligt elak. Jag fick växla ner till ettans växel ett tag...
Det dröjde 7-8km innan de blixtsnabba tävlingsatleterna kom i kapp och det var kul att se dem flyga förbi. Jäklar vad fort de körde. Alla utom 2st hade kört om mig innan jag växlade till löpning.

Löpsteget var lite stelt i början och fötterna kändes lite avdomnade, men efter 500m så flöt det på. Jag försökte springa med korta snabba steg och det gick helt ok. Det gick lite fortare än jag förväntat, men jag körde på eftersom det kändes bra. 24:55 kom jag in på vilket är grymt bra för mig även om banan var lite kort.


Efter loppet åkte vi hem till Ullis och käkade en fantastiskt god pastasallad och drack lite kaffe innan det var dags att hoppa upp på cykeln igen och cykla hem.
Jag kan inte säga att jag var speciellt sugen, men det var bara att bita ihop och kötta på. Givetvis hade vi motvind hela vägen och jag började få ordentligt ont i röven efter en halvtimme.
Det blev en riktigt misärcykling hem, men det var på något vis skönt när jag kom hem.

Ett stort tack till Triathlon Väst för en föredömlig tävling, tack till Ullis för en grymt god sallad och ett stort tack till Oscar för all din hjälp.
Det var grymt roligt att vara med idag och klubben känns jäkligt bra. Vilken samling sköna människor.

fredag 4 maj 2012

ManglarMalin och slösim

Grymma manglarMalin tog sig an min konstiga rygg idag med några timmars varsel bara. Sjukt bra.
Även sjukt snäll och trevlig, men när man ligger där på massagebänken så är hon skoningslös. Satan i helvete vad ont det gjorde idag, men det var ju välbehövligt.
Ni som behöver en riktigt bra massage kontaktar Malin via hennes hemsida.

Efter massagen så åkte jag ner till Valhalla för att köra ett litet avslappnat distanspass inför morgondagens träningstävling. Jag körde lugna 700m med tempoökning på den sista hundringen vilket kändes bra. Sista hundringen gick på 2:05 vilket är helt ok.
Efter simmet satt jag en stund i bastun och slappade. Gött.

Imorgon är det dags för träningstävling med Triathlon Väst. Ska bli jäkligt kul. Lite kul att många av Göteborgarna cyklar ner till Fjärås. Det hade jag inte förväntat mig, men det blir en bra träningsdag i alla fall. Hoppas jag orkar hänga på tempot bara...

torsdag 3 maj 2012

Vilodag

Det blev en skön vilodag idag. Det var fantastiskt fint väder och som gjort för att bara glida omkring och göra ingenting.
Jag stannade till vid Starbucks och tog en fika för första gången i Göteborg. Eftersom det var en så fin dag så blev jag sugen på något kallt och gott vilket resulterade i en Strawberry Frappuccino. Helt ok smak, men knappast värd 53kr

onsdag 2 maj 2012

Jump och Crunch

Det blev ett snabbt kombipass innan jobbet idag. 30min hopprep och 30min bål.
De passen passar perfekt att köra innan jobbet och bålstyrkan behöver jag definitivt.
Hopprepet gick bättre idag än sist då jag hade gymmets hopprep och även bålpasset gick lite bättre. Sjukt jobbigt var det i alla fall.
Jag ser framemot att bli bättre på att hoppa så jag kan ta ut mig mer. Det är så trist att missa när man kör tunga intervaller.

tisdag 1 maj 2012

Premiär för linnet.

Åh vilket gött väder det var idag. 22 grader och solsken när jag begav mig upp till Skatås för att hinna med ett varv på milen innan jobbet.
Det blev lätt klädsel idag dessutom. Bara linne och korta tights. Säga vad man vill om tights på killar, men jäkligt skönt är det i alla fall.
Jag var såklart lite bekymrad över ryggen så jag bestämde mig för att ta det lugnt, men det bara flöt på i början så jag körde på helt enkelt. Ryggen gjorde sig lite påmind efter 6-7km, men det blev aldrig som förra gången som tur var. Jag kunde köra på hela rundan utan några starkare smärtor och lyckades komma in på 58:07 vilket är klart godkänt.
Jag ska försöka göra mig av med den vita tröjan som jag har under linnet så fort som möjligt...